POTEPANJE PO MISTIČNEM OMANU

Odhodi:
DatumCena Status
28. 10. 2024 1670 € SKORAJ ZAGOTOVLJENO

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 1670.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz s Turkish Airlines Ljubljana -Istanbul- Muscat - Istanbul - Ljubljana
  • letališke takse in pristojbine
  • obroki na letalu
  • en kos oddane prtljage in en kos manjše ročne prtljage
  • 1 x polpenzion v hotelu Intercity Nizwa 4*
  • 1 x polpenzion v puščavskem kampu Arabian Oryx Desert Camp 4*
  • 1 x polpenzion v hotelu Sur Plaza 4*
  • 2 x polpenzion v hotelu Intercontinental Muscat Resort 4*
  • 4 x kosilo po programu (planirano med 12.30 in 14.00 uro v lokalni restavraciji - okusna tradicionalna omanska hrana in voda)
  • prevozi po programu v klimatiziranem avtobusu
  • tura po puščavi – vozilo s štirikolesnim pogonom (4 osebe na džip)
  • lokalni vodniki in vozniki
  • ustekleničena pitna voda (zagotovljena čez dan)
  • vsi ogledi z vključenimi vstopninami po programu
  • organizacija in izvedba potovanja
  • spremljanje oz. vodenje v slovenskem jeziku (celotno potovanje)
OPOMBAPogoj za izvedbo programa je vsaj 20 prijavljenih oseb. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja. Zaporedje ogledov, smer potovanja se lahko spremenijo zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Fakultativni izleti se izvedejo ob udeležbi vsaj 20 oseb.
POMEMBNO: Slovenski državljani za vstop v Oman potrebujejo veljaven potni list. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v Oman. Državljani Slovenije za bivanje do 14 dni vizuma ne potrebujejo, morajo pa imeti urejeno zdravstveno zavarovanje, rezervacijo hotela ter povratno letalsko vozovnico.

Program Potovanja:

1. DAN (ponedeljek, 28.10.2024): LJUBLJANA-ISTANBUL

Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani 2 uri in pol pred poletom. Polet Ljubljana - Istanbul (TK1064) predvidoma ob 19.05 uri. Obrok na letalu. Pristanek na letališču v Istanbulu predvidoma ob 00.05 uri. Nadaljevanje poleta kmalu po polnoči.
 
2. DAN (torek, 29.10.2024): ISTANBUL-MUSCAT-NIZWA-JABRINBAHLA-NIZWA
 
Nadaljevanje potovanja do Omana. Predviden polet na relaciji Istanbul - Muscat predvidoma ob 1:10 uri (TK 860). Po pristanku v Omanu ( cca 7:15) in ureditvi vstopnih formalnosti nadaljevanje potovanja. Vožnja do starodavne prestolnice Nizwa, ki je slovela kot središče trgovine, religije, izobraževanja in umetnosti. Namestitev v hotelu Intercity Nizwa 4* v dopoldanskih urah. Po triurnem počitku kosilo v lokalni restavraciji (okusna tradicionalna omanska hrana in voda). V popoldanskih urah ogled trdnjave iz 17. stoletja (z najvišje točke stolpa se ponuja edinstvenem panoramski pogled na mesto) in sprehod po znameniti tržnici (souk). Eden od najstarejših soukov v Omanu ponuja veliko možnosti za nakupovanje in »barantanje« (izdelki iz srebra, lokalne umetnine, kadilo, omanski parfumi…). Vedno živahna tržnica pa ponuja tudi veliko druge izbire (sadje, zelenjava, lokalna kulinarika) in možnost nakupa spominkov. V nadaljevanju vožnja z avtobusom do slikovitega in mogočnega gradu Jabrin, enega najbolje ohranjenih spomenikov v celotni državi, ki je bil zgrajen v 17. stoletju. Na celotnem ozemlju Omana je več kot 500 gradov, trdnjav in stolpov. Z vrha gradu se ponuja veličasten pogled na pokrajino. Po krajšem postanku vožnja mimo ene od največjih omanskih utrdb v mestu Bahla, ki je uvrščena na seznam Unescove kulturne dediščine in se nahaja v neposredni bližini mesta Nizwa. Postanek za fotografiranje. Vrnitev v hotel. Večerja v hotelu. V neposredni bližini hotela se nahaja sodoben trgovski center (možnost nakupov). Nočitev.
 
3. DAN (sreda, 30.10.2024): NIZWA-BIRKT AL MOUZ-IBRA-WADI BANI KHALED-PUŠČAVA WAHIBA
 
Po zajtrku vožnja do slikovite oaze Al Birkat Mouz ob vznožju gorovja Jebel Akhdar in dalje do mesta Ibra, ki je eno od najstarejših mest v Omanu (nekoč središče trgovine, religije, izobraževanja in umetnosti, znano po obrtnih in kmetijskih izdelkih). Po krajšem postanku vožnja proti jugu do Wadi Bani Khaled, kar v arabščini pomeni naravna oaza. Osupljiva naravna oaza s kristalno čistimi jezeri vabi na neverjetno osvežilno doživetje. Reka, ki teče skozi dolino ponuja številne naravne bazene s kristalno čisto vodo, ki jih obdaja bujno zelenje. Pokrajina je pravi kontrast puščavski pokrajini. Kosilo v lokalni restavraciji. V popoldanskih urah vožnja do Velike omanske puščave, imenovane Rimlat Al Wahiba. Puščava Wahiba ponuja veličastne puščavske sipine, ki so ponekod visoke tudi več kot 100 metrov. »Rdeča puščava« se razprostira na več kot 15.000 kvadratnih kilometrih površine. Vožnja s terenskimi vozili med rdeče-belimi sipinami je prava avantura in priložnost za nepozabni foto safari. Nepozabna so tudi srečanja z puščavskimi beduini (obisk beduinske hiše). Namestitev v urejenem puščavskem kampu Arabian Oryx Desert kamp 4*. Pred večerjo pa je obvezno opazovanje sončnega zahoda nad mogočnimisipinami. Večerja. Nočitev.
 
4. DAN (četrtek, 31.10.2024):): WAHIBA-AL KAMIL WAL WAFI–JALAN BANI BUHASSAN-JALAN BANI BUALI-RAS AL TURTLE-SUR
 
V jutranjih urah uživanje ob čarobnem sončnem vzhodu v puščavi. Po zajtrku vožnja po tipični pol puščavski pokrajini do mesteca Al Kamil Wal Wafi. Krajši postenek za fotografiranje mogočne trdnjave v mestnem središču. Nadaljevanje vožnje do Jalan Bani Buhassan (trdnjava). Postanek za osvežitev in sprehod po souku. Kosilo v lokalni restavraciji na poti do Jalan Bani Buali (souk, mošeja…). V popoldanskih urah prihod v Ras Al Turtle, ki leži ob obali omanskega morja. Glavna znamenitost tega podrožja so gnezdišča želv na peščeni obali. Pred prihodom v Sur še krajši postanek v turističnem kraju Ras Al JInz, ki je najbolj vzhodna točka arabskega polotoka. V poznih popoldanskih urah prihod do obalnega mesta Sur, ki ima zelo dolgo tradicijo ladjedelništva. Mesto je bilo poznano že v 6. stoletju zaradi trgovanja z vzhodno Afriko. Po legendi bi naj bi bilo to mesto dom legendarnega mornarja Sinbada. Po prihodu obisk še edine ohranjene ladjedelnice tradicionalnih arabskih jadrnic (dhow), ki so nekoč plule po Indijskem oceanu, Rdečem morju in Perzijskem zalivu. Mesto obdajajo številne stare trdnjave, ki so zaradi izjemne strateške lege mesto varovale pred zavojevalci. Namestitev v hotelu Sur Plaza 4*. Večerja v hotelu. Nočitev.
 
5. DAN (petek, 1.11.2024): SUR-WADI TIWI-QURIYAT-MUSCAT
 
Po zajtrku postanek na tržnici (souk) v centru mesta. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Ob 11.00 uri vožnja do doline Wadi Tiwi. Ozek pas zelenja slovi po nasadih banan, papaje in drugih tropskih sadežih. Krajši postanek. Kosilo na poti. Nadaljevanje vožnje mimo belih plaž do BimaSink hole, velikanskega kraterja, ki je napolnjen z vodo. Krajši postanek (možnost kopanja) in nadaljevanje poti do pristaniškega mesteca Quriyat, ki je znano po svetilniku. V popoldanskih urah prihod v prestolnico Muscata. Namestitev v hotelu Intercontinental Muscat resort 4*, ki se nahaja na enih od najeminentnejših lokacij v Muscatu.. Večerja. Nočitev.
 
6. DAN (sobota, 2.11.2024): MUSCAT
 
Po zajtrku poldnevni ogled Muscata. Vožnja do omanske prestolnice Muscat. Avtobusni ogled glavnih znamenitosti pravljične prestolnice. Postanek pri veličastni Veliki mošeji (Mošeja Sultana Qaboosa), ki predstavlja pravi arhitekturni čudež. Mošeja s petimi minareti se ponaša z veličastnim lestencem in eno od največjih ročno tkanih preprog na svetu (za obisk mošeje je obvezno nošenje primernih oblačil; ženske morajo ob vstopu uporabiti naglavno ruto oziroma šal). Nadaljevanje vožnje ob vedno živahni obalni aveniji do tržnice Muttrah (Muttrah souk). To je ena od najstarejši in najbolj mističnih tržnic v Omanu. Sprehod po slikovitih ulicah in možnost nakupa spominkov. V popoldanskih urah vrnitev v hotel. Prosto za kopanje in sončenje. Večerja. Nočitev.
 
7. DAN (nedelja, 3.11.2024): MUSCAT
 
Po zajtrku prosto za kopanje in sončenje. Ob 15.30 uri odhod iz hotela. Vožnja do Muscata. Postanek za nakupe na znamenitem souku v Muskatu (Muttrah souk) in največjem nakupovalnem središču v Omanu (Oman Mall). Ob 22.30 uri odhod na letališče v Muscatu.
 
8. DAN (ponedeljek, 4.11.2024): MUSCAT-ISTANBUL-LJUBLJANA
 
Zbirališče potnikov na letališču v Muscatu 2 uri pred poletom. Predviden polet (TK775) ob 2:15 uri do Istanbula. Prihod na letališče v Istanbulu predvidoma ob 6:50 uri. Nadaljevanje poleta do Ljubljane ob 8:35 uri. Predviden prihod v Ljubljano ob 8:55 uri.
 
Doplačila:
  • za enoposteljno sobo 450 €
  • za napitnine na mestu samem cca 55 € na osebo (lokalni vodniki, vozniki…)
  • za fakultativne izlete na kraju samem
  • za posredovanje 24 € na prijavnico (voucher)

 

 

 

 
 
 

Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.